T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SİLİVRİ - Akören Ümit Aksun Ortaokulu

OKUL MÜDÜRÜMÜZ SAYIN MURAT ÇINAR'IN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Kıymetli Meslektaşlarım, Değerli Velilerim ve Geleceğimizin Teminatı Sevgili Öğrencilerim,

           19 Mayıs 1919 da Büyük Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün Samsun’a çıkarak başlattığı Milli Mücadele, 23 Nisan 1920 de de ‘‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’’ ve ‘‘Egemenlik ulusundur. Türkiye Büyük Millet Meclisinden başka hiçbir makam, ulusun alınyazısında etkin olamaz.’’ sözleriyle açılışını yaptığı meclis ve çocuklara armağan ettiği bu bayram, Türk milletine bırakılmış en büyük miraslardır. Mustafa Kemal ATATÜRK, bu günün anlam ve önemini ‘‘23 Nisan, Türkiye milli tarihinin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır. Bütün bir düşmanlık dünyasına karşı ayağa kalkan Türk halkının, Türkiye Büyük Millet Meclisini meydana getirmek hususunda gösterdiği harikayı ifade eder.’’ biçiminde ifade etmiştir.

            Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün, yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, hem bu alanda dünyada bir ilki oluşturmakta hem de ATATÜRK’ ün, geleceğin cumhuriyet nesillerine verdiği önemi ifade etmektedir.

       Başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışına katkı sağlayan ve ilelebet payidar kalacak mevcudiyetimizin teminatı kıldığımız Türkiye Cumhuriyetini kuran bütün kahramanlarımızı şükran ve saygıyla anıyorum.

            Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisinin 104. yıldönümünde bütün vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını canı gönülden kutlarken Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün çocuklarımıza vermiş olduğu anlamlı mesajla sözlerime son vermek istiyorum. ‘‘Küçük hanımlar, küçük beyler… Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız.’’

            Saygılarımla…

 

 

                                                                                                          Murat ÇINAR

                                                                                                          Okul Müdürü   

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.04.2024 - Güncelleme: 23.04.2024 09:05 - Görüntülenme: 91
  Beğen | 1  kişi beğendi